Najib nak majukan Sg. Buloh? Waaa seronoklah Anwar

Semalam Najib umum nak majukan kawasan seluas 1,200 hektar di Sungai Buloh sebagai hab baru bagi Lembah Klang dengan pelaburan lebih RM5 bilion di bawah Model Ekonomi Baru. Wow... seronoklah orang Sg. Buloh bila tahu kampung mereka bakal jadi bandar raya gah macam KL.

Tapi yang bestnya CIFU Anwar pun duk tumpang seronok sekali. Dia tak lekang sengih bila Najib umum hal tersebut. Agaknya dia tahu tak lama lagi dia akan jadi penghuni tetap Sungai Buloh. Jadi bolehlah dia bertanding di Parlimen Sungai Buloh. Kalau menang (mesti menang punya) dia bolehlah offer diri untuk jadi Perdana Menteri Sungai Buloh.

Wow...!! Kalau apa yang dirancang oleh Najib itu berjaya, maka harapan CIFU Anwar nak jadi PM bakal tertunai juga. Walaupun tak dapat duduk Putrajaya tetapi sekurang-kurang tinggal dan jadi PM di Sungai Buloh sudah cukup bangga. Maklum pada masa itu Sungai Buloh dah jadi bandar besar, malah lebih besar dari Putrajaya.

Aku percaya tak ada orang yang akan menentang CIFU Anwar jika dia berhasrat bertanding di Sungai Buloh dan menjadi PM di sana. Malah Najib pun akan senang hati dengan keputusan CIFU. Lagipun bolehlah Anwar tolong lebi memakmurkan ekonomi Sungai Buloh. Bukankah dia hebat bercakap soal ekonomi, soal kewangan walaupun belajar Sastera Melayu sahaja.

Lepas ini bolehlah CIFU Anwar ajak kawan-kawannya dari IMF atau Bank Dunia untuk ikut sama tinggal di Sungai Buloh. Dan bolehlah mereka menjalankan pelbagai urus niaga mata wang. Wah... pastinya ia akan mendapat liputan penuh media2 asing terutama CNN dan BBC. Maklum CIFU Anwar sudah jadi PM... Prime Minister of Bamboo River.

Jadi kalaulah rancangan ini berjaya, aku percaya CIFU Anwar akan cukup bangga kerana usaha beliau selama ini untuk menjadi PM akhirnya berjaya. Malah kejayaannya itu adalah hasil pelbagai usaha dari dalam dan luar negara. Aku percaya penghuni Sungai Buloh juga berbangga sebab CIFU bakal menjadi PM mereka.

Dan Anwar sendiri bakal ucapkan terima kasih kepada Najib kerana memajukan Sungai Buloh tepat pada masanya. Terima kasih Najib dan selamat datang di Sungai Buloh untuk CIFU....

Huhu... April Fool!!
Najib nak majukan Sg. Buloh? Waaa seronoklah Anwar Najib nak majukan Sg. Buloh? Waaa seronoklah Anwar Reviewed by mesin taip buruk on 4/01/2010 01:42:00 AM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.