Wow! DAP cari kuda baru....

Wow! Zul Nordin bekas orang kuat Anwar dan PKR dedahkan DAP kini sedang mencari kuda baru untuk ditunggangi selepas dapat menjangkakan Anwar tidak lama lagi akan dihantar semula ke Sungai Buluh berhubung kes pemerkosaan luar tabii keduanya.

Dalam hal ini aku percaya cakap Zul sebab dia merupakan orang kuat Anwar dan PKR dan pernah menjadi "tali beruk" DAP sebelum bertindak keluar parti dan jadi Ahli Parlimen Bebas sekarang kerana dipecat dari PKR.

Mengikut jangkaan Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baru itu, orang yang disebut-sebut bakal menjadi kuda tunggangan baru DAP ialah Zaid Ibrahim. Tapi sayang, Melayu Mat Saleh dari Kelantan ini masih belum menjadi Ahli Parlimen selepas kalah di PRK Hulu Selangor tempoh hari. Oh...! Patutlah Karpal Singh beriya-iya mintak Tian Chua kosongkan kerusi Parlimen Batu. Rupanya mereka nak suruh kuda barunya itu bertanding di sana. Kalau menang bolehlah angkat Zaid jadi Ketua Pembangkang yang baru menggantikan kuda tua yang suka sontot belakang tu.

Maklum semua rahsia kuda tu ada dalam tangan si Karpal. Dan dia juga tahu kalau kes pemerkosaan luar tabii si kuda tua tu boleh kantoi atau tidak. Jadi kalau betullah DAP sedang cari kuda baru untuk gantikan kuda tua yang bakal endropose tu, maka benarlah jangkaan umum bahawa Anwar tidak akan berjaya menyelamatkan diri daripada kes pemerkosaan tersebut. Wow!

Walaupun DAP nafi kata mereka sedang cari kuda baru dan masih yakin dengan kuda tua tu, tapi jelas-jelaslah melihat kenyataan2 Karpal sekarang menjurus kepada usaha untuk mencari kuda pelapis bagi ditunggangi menggantikan kuda tua tersebut. Sama ada cepat atau lambat kuda tua itu bakal ke Sungai Buloh dan ketika itulah kuda pelapis itu akan mengambil alih kedudukan kuda tua.

Itulah DAP, parti China totok. Mereka cukup  bijak mengatur strategi. Buktinya mereka tidak pernah mahukan kerusi Ketua Pembangkang walaupun tahu ahli Parlimen mereka lebih ramai berbanding PKR dan Pas tetapi kerusi itu tetap diberikan kepada Anwar. Sebabnya... Rahsia Anwar dalam genggaman mereka dan dengan itu mudahlah mereka nak tunggangi Anwar untuk menjadi balaci bagi menguasai kerajaan selepas ini.

Hebat penangan Kit Siang anak beranak dan Singh anak beranak tu....
Wow! DAP cari kuda baru.... Wow! DAP cari kuda baru.... Reviewed by mesin taip buruk on 6/22/2010 10:30:00 AM Rating: 5

1 comment:

  1. Kita sudah lihat kekejaman yang dilakukan oleh kerajaan kiasu di Pulau Pinang.

    Jadi sedarlah.

    Harsher penalties.

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.