Cukai tanah kau kutip, masalah serah kat orang... Bagus!!

Bagus punya cara Khalid Ibrahim mentadbir negeri Selangor. Cukai tanah tiap tahun mereka kutip tapi bila ada masalah berkaitan tanah diserahkan kepada kerajaan Pusat untuk selesaikan. Inilah cara pentadbiran kerajaan "fuckatan" rakyat mentadbir negeri. Siapa yang ajar tu? Oh lupa, mereka ada penasihat ekonomi bergaji RM1.

Bagus... bagus... Elok sangatlah tu. Amalkan selalu ya...!!

Jadi kalau Khir Toyo hari ini kata kerajaan Selangor jangan heret kerajaan Pusat berhubung isu perlombongan pasir tu memang aku sokonglah. Sebabnya dalam pentadbiran kerajaan di Malaysia ini, kerajaan negeri di Semenanjung berkuasa penuh ke atas hal ehwal tanah dan juga pentadbiran agama Islam. Maknanya kerajaan Pusat tak ada kuasa langsung dalam hal ehwal tanah dan segala isinya.

Contoh paling mudah, kalau kerajaan Pusat nak bina sekolah kat mana-mana tanah milik kerajaan negeri, mereka kena buat permohonan untuk menggunakan tanah berkenaan. Kalau kerajaan negeri tak setuju, maka tak bolehlah kerajaan Pusat nak bina sekolah tersebut. Tak kisahlah walaupun negeri di bawah kerajaan BN sekalipun. Lagipun Exco hal ehwal tanah biasanya dipengerusikan oleh MB sendiri, termasuk di Selangor.

Jadi kalau ada yang tuduh kerajaan Pusat bertanggungjawab ke atas kerja-kerja melombong pasir di Selangor, orang tersebut sememangnya tersangatlah B.O.D.O.H... kesihan!

Itulah cara pemimpin "fuckatan" ni. Yang sedap-sedap mereka ambil, yang busuk-busuk mereka serah kat orang lain.... Piiirahhh!!!!
Cukai tanah kau kutip, masalah serah kat orang... Bagus!! Cukai tanah kau kutip, masalah serah kat orang... Bagus!! Reviewed by mesin taip buruk on 7/15/2010 06:58:00 PM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.