Gempar! Guan Eng diserang lagi

Seorang lelaki dipercayai penyokong Pas menahan kereta Guan Eng -Foto ihsan Pisau.net
Gempar...! Seorang rakan aku nun di utara Semenanjung memberitahu kalau di Pulau Mutiara duk kecoh kisah Lim Guan Eng hampir kena belasah oleh seorang lelaki (dikatakan penyokong Pas). Kejadian berlaku ketika Guan Eng mahu hadiri majlis buka puasa di Masjid Kg Rawa semalam.

Rakan aku bercerita, kereta Guan Eng diserang lelaki tersebut ketika memasuki perkarangan masjid. Lelaki itu menuntut kerajaan negeri meluluskan permohonan tanah untuk kubur Islam di Lot 21 & 22 di sebelah Masjid Jamek Jelutong. Masa kejadian hanya ada SB paling dekat dengan kejadian itu.

Nasib Guan Eng selamat apabila lelaki tersebut yang sudah berada di atas bonet kereta Guan Eng berjaya ditarik oleh  SB yang ada di situ. Kalau tidak nahaslah Guan Eng, kata rakan aku itu. Walaupun diserang, Guan Eng tetap juga hadiri majlis buka puasa tersebut tetapi telah dinasihatkan oleh SB supaya pulang awal memandangkan ada beberapa mata yang asyik memerhati Guan Eng dengan pandangan penuh amarah dan dendam.

Kerana bimbang keselamatannya, Guan Eng mengikut saja cadangan SB tersebut dan meninggalkan majlis berkenaan lebih awal. Begitulah cerita rakan aku tu.

Bagaimanapun dia tidak pasti sama ada insiden itu dirakam oleh mana-mana pihak atau individu tetapi katanya ramai yang menyaksikan kejadian tersebut, terutama pada penduduk Kg. Rawa.

Wow! Baru-baru ini Guan Eng dah pekena buku lima Pak Ali, kali ni hampir-hampir pula kena penangan mamat ini. Lepas ni Guan Eng kalau nak keluar ke mana-mana kena pakai topeng ala-ala Michael Jackson supaya tak ada yang kenal atau kena pasang bodyguard ramai-ramai macam PM Kemboja yang ada 400 bodyguard.
Gempar! Guan Eng diserang lagi Gempar! Guan Eng diserang lagi Reviewed by mesin taip buruk on 8/19/2010 05:46:00 PM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.