13 August 2010

Petua nak mengendap

Aku nak beri petua kepada pihak yang bertanggungjawab memasang perakam kat pejabat MB Selangor baru-baru ini. Lain kali kalau nak pasang kamera pengendap, gunalah kamera yang kecil macam ini bukannya perakam gedabak macam tu.

Kan tak pasal-pasal dah terkantoi dik Khalid sendiri. Satu lagi, kalau nak pasang kamera ke perakam ke, pasanglah di lokasi yang boleh menampakkan imej bukannya di balik langsir pintu. Kalau balik langsir bukankah yang dirakam cuma warna langsir tu saja atau kadang-kala hembusan langsir kerana ditiup angin air-con.

Tan Sri, macam mana? Ada logo UMNO tak kat gajet tu?
Kalau nak kamera pengendap yang kecik-kecik macam aku paparkan kat sini melambak kat Jalan Pasar Pudu. Pergilah cari kat sana dan bukannya perakam gedabak macam tu.

Satu lagi aku pun agak musykhil betul ke gajet yang dijumpai Khalid tu perakam? Nampak macam skrin video dalam kereta saja.

Siapa pun yang pasang perakam tu dan apa juga niatnya pesan aku, gunalah kamera kecil seperti ini dan bukannya gedabak seperti itu.

Pssstt...!! Lain kali belajar dari pengedap Chua Soi Lek atau pengendap Nasha Aziz!

Share this

4 Responses to "Petua nak mengendap"

  1. Pengendap atau skodeng apa la yang bodoh sangat guna kamera besar dinasor.

    Tak ikut perkembangan zaman langsung.

    Tak tau teknologi ke?

    ReplyDelete
  2. kalau macam camera kat atas tu barulah namanya spycam.

    Kalau pasang kamera cctv pun lagi kecik. Upahlah kontraktor yang repair pejabat tu atau tukang cuci pejabat pasang. Ada juga parttime income dia orang kan?

    heheheh

    YB = Yang Bingai @ Bangang
    Telco & Post - Program Tipu?

    ReplyDelete
  3. Salam Perjuangan,

    TAHNIAH, kerana perjuangan kita dalam menegakkan kebenaran mengenai kepincangan Pakatan Pembangkang pimpinan Anwar Al Juburi mendapat maklum balas positif dari kalangan pengunjung. Kami juga begitu teruja membaca artikel2 yang disampaikan di dalam blog anda.

    Untuk pengetahuan saudara, blog kami yang dahulunya diberi nama UNIT MEDIA WANGSA MAJU telah dibubarkan dan kini telah melakukan beberapa penjenamaan semula. Kami telah membuat keputusan untuk menukar blog kami kepada GELOMBANG WANGSA MAJU.

    Nama GELOMBANG WANGSA MAJU ditubuhkan atas permintaan beberapa pengunjung setia yang mahu blog kami dikekalkan di samping semangat perjuangan kami untuk meneruskan agenda menidakkan Anwar Al Juburi serta barisan keparat beliau.

    GELOMBANG WANGSA MAJU akan menjadi lebih kritis dan terus mengkritik pihak pembangkang secara konsisten. Pihak pemerintah juga tidak akan terkecuali dari kritikan dan teguran blog ini. Tidak ada satu pun parti politik yang akan terlepas pandang.

    Wadah perjuangan blog ini akan menjadi lebih universal dan bebas sekalipun masih tertumpu kepada usaha menyampaikan mesej pada isu isu nasional dan khususnya isu isu tempatan berkisar Parlimen Wangsa Maju.

    KAMI juga TIDAK LAGI TERIKAT DALAM MANA2 PARTI POLITIK sebaliknya bebas menumpukkan isu2 yang dirasakan wajar ditegur dan dikritik.

    Oleh itu, Kami berharap agar anda dapat MENUKAR NAMA BLOG KAMI DARI UNIT MEDIA WANGSA MAJU kepada GELOMBANG WANGSA MAJU di dalam list blog anda agar tidak berlaku sebarang kekeliruan dari pihak anda mahupun sahabat2 kita yang lain..


    SEKIAN,

    UMNO Didahulukan...
    BN Diutamakan...

    ReplyDelete
  4. Gelombang wangsa maju, kau tukarlah apa sahaja nama blog kau, tapi org tetap pandang kau sebagai blog upahan UMNO! Hehe...

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.