Siapa yang berpuasa tetapi berbohong?

Pergh... Isu doa untutk LGE dalam khutbah Jumaat makin panas apabila kedua-dua pihak terus pertahan kenyataan masing-masing. Bagi UMNO Pulau Pinang mereka pertahankan adanya doa tersebut, tapi kerajaan negeri dikepalai Exco Pas menafikannya.

Soalan aku, siapakah yang berpuasa di bulan Ramadan tetapi sanggup berbohong mengenai doa untuk LGE ini? Mari kita tengok satu-satu:

1. Kariah/jemaah masjid jamek Padang Menora dan Masjid Jamek Jelutong kerana BERBOHONG kepada UMNO Pulau Pinang & Zahid Hamidi tentang doa untuk LGE. Cop, syarat sah sembahyang Jumaat, makmun mesti ada sekurang-kurang 40 orang. Jadi sahlah saksinya ada lebih 40 orang setiap masjid.

2. Zahid Hamidi kerana BERBOHONG menyatakan ada beberapa masjid doakan LGE ganti Agong dalam khutbah Jumaat. Zahid reka cerita untuk memancing undi di Pulau Pinang?

3. Imam masjid jamek Padang Menora, Ibrahim Ishak yang BERBOHONG menyatakan isu doa untuk LGE hanya salah faham (bererti memang ada doa untuk LGE tapi supaya dibuka hati supaya peluk Islam. Jemaah tak faham bahasa Arab)?

4. Pengerusi kariah Masjid Jamek Padang Menora & ahli kariah Masjid Jamek Jelutong BERBOHONG yang mengaku ada doa untuk LGE semasa khutbah Jumaat? Mungkin semua jemaah kedua-dua masjid itu pun BERBOHONG dan tidur ketika khatib baca khutbah?

5. Exco Agama, Malik Kassim BERBOHONG kerana mendakwa tidak wujud kejadian baca doa untuk LGE.

6, Blogger-blogger pro Pas yang BERBOHONG dengan tuduh UMNO reka cerita

Hai... sia-sialah puasa mereka yang sah berbohong pada bulan puasa ini, maka dapatlah lapar dan dahaga sahaja hendaknya puasa mereka...
Siapa yang berpuasa tetapi berbohong? Siapa yang berpuasa tetapi berbohong? Reviewed by mesin taip buruk on 8/21/2010 12:39:00 PM Rating: 5

1 comment:

 1. Tapi, tapi kan, cuba tengok yang ni. Bohong ker tak:-

  (i) Ada orang dengar bahawa Imam memang mendo'akan Guan Eng

  (ii) Ada orang dengar seseorang Mursyid Khas mendo'akan supaya Najib Kembung perut.

  Duniaaaaa, dunia.

  LemanPulut

  ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.