Dan tiba-tiba....

1. Karpal Singh jadi pejuang bahasa Melayu?
Tiba-tiba mamat benggali ini jadi pejuang bahasa Melayu apabila mempersoalkan keputusan Mahkamah Rayuan berhubung kes rayuan Anwar Ibrahim terhadap keputusan mahkamah itu yang membatalkan saman malunya terhadap Tun Dr. Mahathir. Tiba-tiba Karpal mempersoalkan kehakiman mahkamah itu kerana menggunakan bahasa Inggeris yang didakwa bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.

Hai... Karpal, kerana nak menang kes, sanggup jadi pejuang bahasa Melayu sedangkan dalam Perlembagaan juga termaktub mengenai hak-hak istimewa orang Melayu yang lain termasuk Islam sebagai agama rasmi. Tapi kenapa bab-bab ini si benggali ini dan puak2 Hindraf dalam Bar Council duk sibuk nak kacau dan hapuskan. Mereka bermati-matian persoalkan Perkara 153 dan mahu hapuskannya.

Nampak sangat kerana nak memenangkan Anwar, Karpal sanggup menjilat ludah sendiri dan sanggup menjadi pejuang bahasa Melayu. Memang layak betul si benggali jadi peguam sebab pandai membelit lidah dan kata-kata. Cisss....!

2. Pemimpin Pas ambil berat tentang perpaduan Melayu?
Sejak bila pula ada pemimpin Pas yang begitu mengambil berat soal perpaduan Melayu dan Islam? Jawapannya sejak ADUN Galas meninggal. Pas mahu BN berkompromi dan memberi laluan kepada Pas memenangi kerusi DUN Galas yang ditinggalkan arwah Chek Hashim yang meninggal dunia semalam akibat barah usus.

"Datuk Takiyuddin Hassan berkata, langkah itu perlu demi perpaduan Melayu dan mengelakkan pergeseran politik terus berpanjangan antara kedua-dua parti induk orang Melayu itu..." baca di sini!

Tidakkah Takiyuddin tidak melihat bahawa selama ini pun Melayu dan Islam di Malaysia ini berpecah kerana kedegilan Pas untuk berdamai dengan UMNO. Pas terus-terusan menolak perpaduan dengan UMNO hanya kerana ingin berkuasa sehingga sanggup pula bersekongkol dengan puak2 kafir DAP.

Jadi alangkah molek jika seruan supaya berkompromi ini diajukan kepada Nik Aziz agar Pas dan UMNO boleh duduk semeja dan tidur sebantal yang bertujuan membawa mimpi yang sama. Perpecahan Melayu dan Islam bukan hanya berlaku di DUN Galas tetapi di seluruh negara.

Nampak sangat seruan ini kerana Pas tidak yakin untuk menang di Galas!
Dan tiba-tiba.... Dan tiba-tiba.... Reviewed by mesin taip buruk on 9/28/2010 11:56:00 PM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.