14 December 2010

Cut Tari dah mengaku... Anwar bila pulak?

Cut Tari mengaku di depan hakim bahawa dia ada mengadakan hubungan seks dengan Ariel Peterpan sebanyak tiga kali tapi lupa tarikh-tarikhnya. Dia buat pengakuan ketika memberi keterangan dalam kes Ariel yang didakwa menyebarkan video porno "lakonannya" dengan Cut dan Luna Maya. Cut sememangnya sejak awal lagi mengaku dialah wanita dalam video tersebut dan lelaki itu adalah Ariel x-boyfriend dia.

Okey... Itu cerita Cut Tari dan Ariel nun di Indonesia. Sekarang nak pula tanya Bang Nuar bila gamaknya dia mahu mengaku yang memang dia meliwat Saiful Bukhari seperti didakwa tatkala Saiful sendiri sudah mengaku termasuk bersumpah di masjid. Agaknya kalau Bang Nuar mengaku, dia bakal menjadi penjenayah pertama yang diberi diskaun hukuman di bawah konsep "plea bargaining" yang Ketua Hakim Negara cakapkan.

Plea bargaining ni macam beli baranglah. Ada tawar menawar. Kalau (contoh) Bang Nuar mengaku dia ada liwat Saiful maka hakim akan kenakan hukuman penjara 12 tahun tetapi Bang Nuar boleh tawar turunkan hukuman. Kalau hakim setuju dia boleh kurangkan hukuman kepada 6 tahun saja. Kalau 6 tahun ditambah dengan sikap berkelakuan baik ketika dalam Sungai Buluh, mungkin Bang Nuar boleh keluar penjara sebelum PRU-14. Maknanya kalau umur dia panjang, bolehlah dia bertanding pada PRU-14 nanti dan bolehlah jadi PM Malaysia. Itupun kalau menanglah.

Lagi pun dengan menggunakan plea bargaining ini perbicaraan kes Bang Nuar yang berlarutan 2 tahun lebih boleh dipercepatkan dan diselesaikan. Kalau dah selesai, mudahlah tuan hakim, para peguam dan para pendakwaraya nak proceed dengan kes-kes lain yang tertunggak disebabkan duk layan kes si Bang Nuar ni tak selesai-selesai.

Tapi manalah Bang Nuar nak mengaku dia buat salah. Wikileaks dedahkan rahsia dia dan media-media yang keluarkan cerita dari Wikileaks dia bantah sebab bersifat prejudis kerana kesnya masih dibicarakan tetapi kalau dia duk jaja cerita pasal kes tersebut seluruh negara dan dunia, dikeluarkan cerita untuk nafikan dia terlibat dalam media-media pro-pembangkang, tak pula dia kata salah. Ciss...!

Bang Nuar ... Bang Nuar ... Bertaubatlah! Umur pun dah makin sikit sisanya, pintu kubur dah makin dekat. Dengarlah cakap Ustaz Kapal Sikh tu. Kak Wan pun pujuk-pujuklah Bang Nuar tu. Kak Wan pun taubatlah sekali.

Sesungguhnya Allah itu sentiasa membuka pintu taubat kepada umatnya.

Share this

0 Comment to "Cut Tari dah mengaku... Anwar bila pulak?"

Post a Comment

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.