Gerun dengan Khusrin, MB Selangor terkencing dalam seluar?

Selepas terkancing gigi gara-gara melihat logo 1Malaysia, MB Selangor khabarnya terkencing dalam seluar pula gara-gara pelantikan bekas Pengarah JAIS, Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) yang baru. Pelantikan diumumkan oleh Ketua Setiausaha Negara (KSN) dan akan berkuat kuasa mulai 1 Januari.

Ini semua kerana Khalid dan balaci-balacinya di pejabat SUK begitu gerun dengan ketegasan Khusrin yang sebelum ini begitu tegas menjalankan tanggungjawab sebagai Pengarah JAIS termasuk menghalang puak-puak tertentu menjadikan masjid dan surau di Selangor sebagai gelanggang politik, menahan bekas Mufti Perlis, Dr Asri Zainal Abidin kerana berceramah tanpa tauliah serta membanteras amalan Syiah di Gombak.

Ini adalah antara rentetan kejayaan JAIS di bawah Khusrin. Kerana ketegasan Khusrinlah maka Khalid dan balaci-balacinya tidak bersetuju dengan pelantikan Khusrin termasuk menganggap KSN membelakangkan MB Selangor kerana melantik Khusrin tanpa memaklumkan kepadanya terlebih dahulu (tapi Sultan dah perkenan beb!).

Aku percaya dengan adanya Khusrin yang akan bertanggungjawab menguruskan pentadbiran kerajaan negeri Selangor, maka puak-puak politik dalam kerajaan Selangor, baik Exco atau Setiausaha Politik yang gila kuasa dan glamer itu sukar untuk mempengarui Khusrin terutama dalam memenuhi kepentingan peribadi dan politik mereka.

Dan pada masa yang sama, aku percaya Khusrin bakal menjadi seorang pegawai kanan kerajaan yang profesional biarpun bertugas di bawah kerajaan negeri yang dikuasai pembangkang manakala dirinya pula dilantik oleh kerajaan pusat di bawah BN.
Gerun dengan Khusrin, MB Selangor terkencing dalam seluar? Gerun dengan Khusrin, MB Selangor terkencing dalam seluar? Reviewed by mesin taip buruk on 12/27/2010 06:03:00 PM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.