Penipu macam Anwar memang patut digantung

Sifat penipu dan pembohong Anwar Ibrahim memang ramai dah tahu. Dari tipu pasal peralihan kerajaan Malaysia 16 September 2008, banyak lagi kes-kes yang menunjukkan dia memang seorang penipu besar. Ini termasuk pasal sakit tengkok, kena suntik arsenik dan virus HIV, ugutan bunuh sehingga terpaksa lari ke Kedutaan Turki dan bertan-tan bukti penipuan lain.

Begitu juga dengan isu APCO. Memang dah sah-sah Anwar menipu bukan sahaja tipu penyokongnya, tipu pemimpin Pas, tipu rakyat malah Dewan Rakyat pun dia mahu tipu. Sebabnya satu sahaja... Pastinya matlamat peribadi untuk jadi PM dan bebaskan dirinya dari dakwaan liwat. Maknanya kalau tak menipu itu bukan Anwar,

Jadi elok sangatlah kalau dia digantung dari hadiri sidang Parlimen. Penipu besar dan peliwat tegar macam Anwar layak masuk Sungai Buluh dan bukannya Dewan Parlimen. Tapi yang pelik, masih ramai yang percayakan mamat berlidah bercabang-cabang ini termasuk pak-pak jangoet (pinjam istilah Zul Nordin).

Baca laporan penafian APCO Worldwide dan penglibatannya dengan One Israel:
KUALA LUMPUR 22 Dis. — APCO Worldwide hari ini berkata, satu afidavit yang baharu sahaja dikeluarkan membuktikan apa yang dikatakannya sebelum ini bahawa ia tidak terlibat dengan program “One Israel” adalah benar.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz hari ini mendedahkan kepada umum satu afidavit daripada perunding politik yang terlibat dengan “One Israel” yang menyatakan bahawa dakwaan Datuk Seri Anwar Ibrahim terhadap APCO adalah palsu.
"Sebarang kenyataan mendakwa APCO terlibat dengan ‘One Israel’ adalah palsu. Juga tidak benar ialah APCO terlibat dengan kewujudan 1Malaysia,” kata APCO, firma perhubungan awam antarabangsa yang dilantik oleh kerajaan Malaysia, dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh ibu pejabatnya di Washington.
Syarikat itu berkata, ia pertama kali mendapat tahu mengenai inisiatif 1Malaysia pada awal 2009, beberapa bulan selepas ianya diumumkan dalam satu ucapan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.
APCO juga berkata ia telah bekerjasama dengan jawatankuasa hak dan keistimewaan Dewan Rakyat dan telah memberikan maklumat yang lengkap dan benar bersama bukti berhubung dakwaan palsu terhadap syarikat itu. - Bernama
Penipu macam Anwar memang patut digantung Penipu macam Anwar memang patut digantung Reviewed by mesin taip buruk on 12/22/2010 07:38:00 PM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.