15 February 2011

Haramkan dulu Hindraf sebelum haramkan Interlok! (Updated!)

KEMAS KINI (16.2.2011/3.15pm):
KDN keluar arahan larang Mohsen Namjoo masuk Malaysia. Baca laporan di sini! Tu lah sepatutnya KDN siasat dulu latar belakang mana-mana artis asing yang nak buat show kat sini sebelum beri kebenaran. Jangan main OK saja. Dalam kes Namjoo, nasib baiklah ada orang perasan dan luahkan rasa tak puas hati kat media. Kalau tidak pastinya KDN sampai sudah tak tahu siapa Namjoo. Tak apalah lambat sikit asalkan bertindak macam orang putih kata "better late than never!"

POS ASAL:
Hindraf julang Gandhi tapi tak mahu akui asal-usulnya sendiri!
Aku tak faham dengan puak-puak dalam KDN sehingga memberi kebenaran penyanyi Iran, Mohsen Namjoo yang duk hina Islam dalam lagunya diberi lesen untuk buat persembahan di Malaysia sempena sambutan Maulidur Rasul. Sama ada puak-puak dalam KDN ini tak buat kerja, memang bangang atau entah apa penyakit aku pun tak tahu...

Sama juga dengan perihal Hindraf yang semalam duk buat konvoi satu negara desak kerajaan haramkan novel Interlok. Sedangkan KDN dan pak menterinya tahu Hindraf adalah pertubuhan haram tak berdaftar dan pernah menghuru-harakan negara dengan kenyataan fitnah paling dahsyat yang silap haribulan boleh cetuskan peristiwa 13 Mei kedua. Tapi sampai hari ini Hindraf boleh hirup udara segar.

Kalau korang tak faham kenapa puak-puak Hindraf menjerit pasal novel Interlok, aku nak bagi tahu di sini sebabnya puak-puak Hindu ini tidak boleh terima hakikat bahawa mereka merupakan dari keturunan paling hina di India. Mereka tidak mahu anak-anak mereka dan anak-anak 1Malaysia tahu bahawa mereka berasal dari golongan paling rendah darjatnya di negara Gandhi. Sebab itu mereka mahu menghapuskan "sejarah dan asal-usul" mereka yang tertulis dalam Interlok.

Hindraf tak mahu terima hakikat mereka dari kumpulan "pariah" di India tetapi ketika mengadakan demontrasi menentang "kerajaan Malaysia" beberapa tahun dahulu, gambar Mahatma Gandhi dijulang dan pada masa yang sama menggunakan pengaruh pemimpin selatan India supaya mengenakan tindakan terhadap Malaysia yang katanya berlakunya PENGHAPUSAN ETNIK di sini! Lalu kalau negara asal-usul masih dijulang kenapa mereka mahu menghapuskan asal-usul mereka yang tercatat dalam Interlok?

Jadi aku fikir eloklah KDN mengambil langkah mengharamkan dahulu Hindraf, suatu pertubuhan yang aku kira berbahaya kerana membawa sentimen perkauman melampau (termasuk menghasut kaum mereka sehingga mencetuskan kebencian kepada kaum lain) sebelum apa-apa tindakan dilakukan terhadap Interlok.

Pssst..!! Khabarnya KDN juga memberi kebenaran kepada Shah Rukh Khan dan krewnya untuk membuat penggambaran filem Don II dalam penjara dan balai polis di negara ini. Betul ke?

Share this

4 Responses to "Haramkan dulu Hindraf sebelum haramkan Interlok! (Updated!)"

  1. SALAM MTB ...

    YANG NI GUA SETUJU, WAJIB DIHARAMKAN! ... TAPI CAMANA NAK HARAMKAN! ... SEBAB MEMANG PERTUBUHAN HARAM!

    HARAM TUH!

    ReplyDelete
  2. KDN tidak bertindak?
    Sebab PRU13 sudah hampir!

    ReplyDelete
  3. Bro, haramkan Hindraf mcm kerajaan haramkan Arqam. Ini nama pertubuhan haram tapi kerajaan tak buat apa2 tindakan.
    Mohd.. Tak ada tindakan tak berkaitan langsung dgn PRU13. Penyakit Hindraf ni masa zaman Pak Lah lagi sbg Menteri Dalam Negeri dan sekarang Pak Sham pulak. Aku ingat kalau Pas perintah negara, aku cadang Mahfuz jadi menteri jaga KDN mcm mana? Heheh

    ReplyDelete
  4. Bro, tak salah nak sampaikan pendapat ko. But aku suggest ko study dulu sejarah Malaysia and pasal sistem kasta di India. Buat kerja rumah sikit. Nampak sangat kedangkalan pemikiran ko bro. Aku siap boleh tergelak baca post ko. Cuba try Google dulu bro, tak pun Wikipedia ke.

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.