Cicak-man, Tokek-man dan Kongkek-man....

KRU Film berjaya membawa iklim baru dalam dunia perfileman tanah air apabila menghasilkan filem Cicak Man yang menggunakan teknologi CGI. Walaupun ada yang kritik kerana filem ini tiru "superhero" komik luar negara seperti Batman, Superman atau Ultraman tetapi suka atau tidak sememangnya Cicakman telah memberikan impak kepada peminat filem tempatan.

Kini heboh pula orang mengatakan cicak tokek mampu merawat pesakit AIDS. Akibatnya permintaan terhadap cicak tokek sangat tinggi malahan khabarnya ada yang menawarkan sehingga berjuta-juta ringgit untuk mendapatkan cicak tokek. Kawan aku yang pernah bertugas di Jakarta berkata, tokek banyak terdapat di negara itu. Betul ke?

Emmm... mungkin permintaan cicak toket ini boleh memberi inspirasi kepada KRU terutama Yusri untuk menghasilkan pula filem Tokek-man iaitu epilogi filem Cicakman dan Cicakman II. Haha.. menarik tak? Tapi kawan aku kata wajah Cicakman (lakonan Saiful Apek) pun dah macam cicak tokek. Hahaa....

Apa yang pasti satu lagi karya agung tempatan yang tidak patut dilupakan ialah rakaman video seks seorang pemimpin pembangkang yang mirip Anwar Ibrahim tetapi  kelihatan lebih boroi. Video ini tak perlulah diolah dengan CGI tetapi cukup menggunakan pelakon yang ada. Tak perlu tokok tambah. Dan jika video ini mahu dikomersialkan, aku cadang boleh pakai tajuk KONGKEK-MAN! Wakakaka...

Kena pula pilihan raya Sarawak tak lama lagi bolehlah para penyokong mereka tukar laungan moral kepada pemimpin ini kepada "kongkek-man". Mesti dapat sokongan padu kaum Cina di Sarawak. Kalau filem Kongkek-Man dijadikan bahan kempen, tak salah lagi pembangkang bakal takluk Sarawak kali ini.

David Teoh apa macam? Lu talak mahu terbit ini film Kongkek-Man ka? Bagus punya... misti untung busat punya... !
Cicak-man, Tokek-man dan Kongkek-man.... Cicak-man, Tokek-man dan Kongkek-man.... Reviewed by mesin taip buruk on 3/28/2011 07:40:00 PM Rating: 5

2 comments:

  1. itu namo den di web..keno bayour royalty..kiekie kie

    ReplyDelete
  2. Sekarang nie mano ado flilem idea sendiri semua ciplak ciplok sano sini,kalo idak tak menarik jadi basie gitiu jerr.

    Bab tokek nie memang demo kato anti aid..berpuloh ribu --jutaan ahargo nyo mengikut saiz.

    Aku syor kein satu title filem *perogolmalam*,seorang bertopeng kein warak tetapi bertukaq menjadie perogolmalam, ahkir nya matie gitiu dengei dosa2 keno AID..tapie bab 'sula' tu bior lah ...ado sikit baru hangat kein..

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.