02 March 2011

Hantu Kak Limah buat hal lagi....

Ini hantu Kak Limah balik rumah bukan Halimah Ali...

Laa.. hantu Kak Limah ni tak balik rumah lagi ke?

Ada apa yeop? Ce cite ce citer...

Ni hah! Kak Limah yang jaga hal ehwal pendidikan Selangor merayau tak tentu hala sampai tak ingat dirinya siapa. Main redah je ingat dia lagi power dari sultan sampai bab-bab lantik Canselor Unisel pun dia nak mendahului sultan. Tak pasal-pasal sultan dah murka.

Agaknya Kak Limah ni lupa yang dia ni dah angkat sumpah depan sultan masa nak jadi exco. Dah jadi exco sultan pulah "disumpahnya". Memanglah Kak Limah ni hantu!

Nasib baiklah As-sultan tak sampai sumpah Kak Limah, kalau tidak dah jadik katak dah Kak Limah ni atau tak pun jadi hantu Kak Limah. Udah-udahlah Kak Limah ooi... Pergilah balik rumah. Duduk diam-diam bawah katil ke, dalam almari ke, atas kolong ke. Tak usahlah duk merayau dan merayap kat mana-mana nanti makin haru-biru ini negeri. Tak usahlah nak tunjuk konon Kak Limah lagi power sebab time PRU-13 nanti taulah nasibnya.

Orang Selangor dah kenal satu persatu mana pemimpin nak membantu, mana pemimpin hantu. Orang Selangor pun dah makin muak, mual dan loya dengan kerenah dari MB-nya sampailah exco, wakil rakyat dan ahli majlis PBT-nya.

Kak Limah ooo Kak Limah...!

Share this

1 Response to "Hantu Kak Limah buat hal lagi...."

  1. kalau Tuanku sumpah jadi katak pon bagus juga...jadi kak limah ada dua "katak"...best jugakn...aku xpernah org ada dua 'katak' bolh letak kat zoo kita ramai2 datang tengok 'katak' kak limah!!!

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.