Baru Bian angkat sumpah Ketua Menteri? Hehehe...

TERKINI:
Taib Mahmud baru sahaja angkat sumpah sebagai Ketua Menteri Sarawak di hadapan Gabenor Sarawak.  Kesihan Baru Bian...

Gambar yang dicemburui oleh Anwar... Tahniah Taib & Ragad!

POS ASAL:
Baru Bian nak angkat sumpah sebagai Ketua Menteri yang baru selepas menang di kerusi Be'kalalan dengan majoriti lebih 400,000 undi... Angkat sumpah sepatutnya diadakan di depan bakal calon PM, Anwar Berahim tetapi mamat ini tak sabar nak cabut lari dari pertanyaan wartawan pasal RPK dan Omega, maka bergegaslah beliau meninggalkan Malaysia, tengah hari tadi.

Ekoran kegagalan Baru Bian nak angkat sumpah, maka sumpah seranahlah dia terhadap Anwar yang tinggalkan negara ketika seluruh ahli PKR bersorak girang selepas menang 3 daripada 49 kerusi yang ditandingi. Turut terloncat kegembiraan ialah para pemimpin Pas selepas menang sorak di Sarawak.

Khabarnya sejurus kemenangan beliau diketahui, Baru Bian terus terbang ke Kuching dan menunggu di depan pintu utama pejabat Ketua Menteri tetapi dihalau oleh polis bantuan di situ. Khabarnya, Baru Bian kini sedang merayau-rayau di bandar raya Kuching selepas bapa Omeganya telah menghilangkan diri. Beberapa saksi menyatakan Baru macam kucing kehilangan bapak saja lagaknya.

Cerita lain pasal Baru Bian baca di sini!

KEPUTUSAN 2011:
BN = 55
DAP = 12
PKR = 3
PAS = 0
SNAP =  0
PCM =  0
BEBAS = 1

KEPUTUSAN 2006:
BN = 62
DAP = 6
PKR = 1
PAS = 0
SNAP =  1
BEBAS = 1

Keputusan penuh lihat di sini!
Baru Bian angkat sumpah Ketua Menteri? Hehehe... Baru Bian angkat sumpah Ketua Menteri? Hehehe... Reviewed by mesin taip buruk on 4/16/2011 10:35:00 PM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.