Pelik...! Kenapa orang Pas marah Hadi peluk Najib

Ramai orang Pas "berbulu" tengok kemesraan Hadi Awang dan Najib. Takut sangat mereka tengok gambar ni...
Ramai orang Pas macam naik angin satu badan bila tengok Hadi Awang duk peluk Najib ketika kedua-duanya bertemu di Kuching semasa mereka sama-sama turun berkempen pada pilihan raya Sarawak. Kemesraan mereka yang diturut ditayang di TV dan dada akhbar membuatkan orang Pas berbulu mata. Ada juga yang menangis teresak-esak dan tak kurang yang maki hamun.

Mereka duk persoal kenapa Hadi Awang duk peluk Najib. Lainlah kalau Hadi peluk Guan Eng atau Karpal Singh, itu tanda keakraban antara pakatan haram zadah. Dushhh....!! Salah satu pejuang Pas yang duk berkokok tak puas hati keakraban antara Hadi dan Najib ialah mamat ni... Baca di sini!

Alahai puak-puak ini. Kenapalah pelukan Hadi dan Najib nak dipersoalkan sedangkan pelukan mamat mirip Anwar dan pemilik jam Omega dengan amoi Cina tidak pula dipersoalkan. Malah dipertahankan lagi. Mana yang lebih mulia, pelukan sesama Islam antara Hadi dan Najib atau pelukan yang menaikkan syahwat antara mamat mirip Anwar tapi lebih boroi dengan amoi Cina.

Pelukan Hadi dan Najib dipersoal tapi pelukan mamat ini dengan pelacur Cina dipertahan... Itulah perjuangan Pas sekarang! Tahniah...
 Inilah hotak orang Pas yang masih lagi tak berubah-ubah walaupun negara dah merdeka lebih 50 tahun. Pemikiran masih lagi ditakuk lama tapi ada cita-cita nak tadbir negara. Bagi mereka sangat hina bagi seorang pemimpin mereka beramah mesra apatah lagi berpeluk ria dengan pemimpin UMNO. Najis sangatkan orang UMNO berbanding Lim Guan Eng, Karpal Singh atau pelacur China?

Tolonglah.... dalam dunia sekarang di mana perjuangan Pas tidak lagi kerana Islam tetapi kerana kebajikan dan Putrajaya, sepatutnya hal-hal seperti ini tidak dipersoalkan. Sebaliknya, ia sepatutnya disambut dengan kegembiraan kerana menyaksikan dua pemimpin Islam begitu akrab. Sekurang-kurangnya ia menjadi contoh kepada para pengikut masing-masing.

Sedih tengok sifat dan sikap orang Islam Pas...
Pelik...! Kenapa orang Pas marah Hadi peluk Najib Pelik...! Kenapa orang Pas marah Hadi peluk Najib Reviewed by mesin taip buruk on 4/15/2011 05:30:00 PM Rating: 5

1 comment:

  1. moga terbuka hati TGHH utk tarik diri dan bawa PAS keluar dari pakatan jahanam . tinggalkan DAP , tinggalkan PKR . PAS harus kembali kpd perjuangan asal . PAS harus kembali kpd parti Islam yg sebenar . PAS harus kmbali jadi pembangkang yg kuat utk bantu kerajaan . Tak bergabung dgn UMNO pun xpe , janji PAS kekal sbg parti Islam yg kuat tnpa bersandar kpd parti lain . Jd parti pembangkang yg d segani oleh UMNO . Bukan jd pak turut kpd DAP , juga pak sanggup kpd PKR . biarkan mereka dgn segala macam masalah mereka . cukuplah selama ini mereka tanggungkan d atas kepala PAS . lihat sahaja d sarawak ... PAS bermati2an berkempen utk PKR dan DAP ... tp mana mereka tatkala wakil PAS sibuk berkempen utk PAS ?? akhirnya ... mereka menang dan PAS ... kalah spt anjing kurap . Kembalilah ... kembalilah

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.