06 April 2011

Video seks... jangan marahkan YouTube!

Nampaknya ramai yang tak puas hati terhadap YouTube kerana menarik balik rakaman video seks libatkan mamat pakai jam Omega mirip Anwar tapi bukan suami Wan Azizah. Ada yang menuduh YouTube nak lindungi Anwar, pembangkang suruh YouTube tarik balik video tu dan macam-macam lagi.

Haha... bro! Jangan marah YouTube kalau tiba-tiba dia tarik balik video tu dari laman webnya tapi demi kepentingan pengguna lain, mereka berbuat demikian.

Meh aku jelaskan kenapa YouTube berbuat demikian:

1) Sejak dua tahun lalu (kalau tak silap ) YouTube sudah tukar polisinya dengan tidak benarkan video ada adegan seks atau dengan kata lain kategori 18SX dimuatkan dalam laman web mereka sebab mereka bagi peluang YouTube boleh ditatapi oleh semua orang pelbagai lapisan umur.

2) Tindakan "seseorang" yang memasukkan video seks mamat mirip Anwar ke dalam You Tube kira-kira 4 petang Isnin dan kemudian tersebar di seluruh dunia menerusi blog-blog mesra kerajaan menyebabkan orang ramai berpusu-pusu memasuki YouTube untuk melihat adegan yang seronok dilihat itu. Akibat trafik yang mendadak tinggi menyebabkan pengurusan YouTube (yang memang ada monitoring system) suspek video tersebut ada gangguan spam atau virus. Sebab itulah mereka membuat keputusan untuk menarik keluar video tersebut berdasarkan ketetapan polisi mereka.

3) Jumlah kunjungan yang begitu ramai dan mendadak juga menyebabkan trafik jalur lebar di pelayan YouTube menjadi sesak. Ini menggangu pengguna lain di seluruh dunia untuk melihat-lihat video-video lain yang ada dalam YouTube. Ini menyebabkan pihak pengurusan YouTube mencari punca kesesakan trafik itu dan apabila mengesan berpunca dari video berkenaan, maka YouTube mengambil langkah mengeluarkan video tersebut.


Tak faham??? Macam ni lah... kau menumpang rumah orang tetiba kau buat parti nude kat rumah tu dan kemudian bila orang ramai dapat tahu, berduyun-duyun orang datang. Ini menyebabkan keadaan dalam rumah menjadi sesak menyebabkan penghuni lain kat rumah tu rasa tak selesa. Cara nak selesai masalah, halau jelah kau keluar dari rumah mereka. Hahaha...

Jadi... tolong jangan marah YouTube sebab diaorang tak ada kena mengenai dengan mamat pakai jam Omega dalam video tersebut.

-----------------------------

Psssttt... kawan aku tanya aku ada share ke dalam YouTube? Hahaha... aku cuma nak perbetulkan keadaan!

Share this

2 Responses to "Video seks... jangan marahkan YouTube!"

  1. Aku tak caya cakap mu kerana :

    1. YouTube masih menghost fail2 nude. Cuma, dia akan beri amaran dan tanya samada kita lebuh 18 tahun.

    2. Pelawat yang nak lihat video Anwar tu memanglah ramai, tapi taklah ramai sangat sampai terjejas talian ke YouTube keseluruhannya. Sedangkan masa kes 9/11 pun talian YouTube masih tak sesak, jalan okay aje. Apa video Anwar lebih popular dari 9/11 ke ... jangan perasan.

    ReplyDelete
  2. Nampaknya mae1000 ni slalu la layan video nude kat YouTube.. Itu pasallah tahu semuanya hehe.
    Aku bukan perasan tapi itulah yang cikgu aku ajar dulu. Kalau trafik overload server akan jem, network pun jem, bandwith slow...
    Pasal 9/11.. mana YouTube nak delete. Video tu kan berkaitan dengan USA dan mereka tahu puncanya.
    Ini tiba2 badwitch slow, trafik YouTube jem mistilah dia suspek bukan2 kat video tu. Lagipun video ni apa sangat setakat mamat kurap main dengan amoi ...

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.