Video seks... jangan marahkan YouTube!

Nampaknya ramai yang tak puas hati terhadap YouTube kerana menarik balik rakaman video seks libatkan mamat pakai jam Omega mirip Anwar tapi bukan suami Wan Azizah. Ada yang menuduh YouTube nak lindungi Anwar, pembangkang suruh YouTube tarik balik video tu dan macam-macam lagi.

Haha... bro! Jangan marah YouTube kalau tiba-tiba dia tarik balik video tu dari laman webnya tapi demi kepentingan pengguna lain, mereka berbuat demikian.

Meh aku jelaskan kenapa YouTube berbuat demikian:

1) Sejak dua tahun lalu (kalau tak silap ) YouTube sudah tukar polisinya dengan tidak benarkan video ada adegan seks atau dengan kata lain kategori 18SX dimuatkan dalam laman web mereka sebab mereka bagi peluang YouTube boleh ditatapi oleh semua orang pelbagai lapisan umur.

2) Tindakan "seseorang" yang memasukkan video seks mamat mirip Anwar ke dalam You Tube kira-kira 4 petang Isnin dan kemudian tersebar di seluruh dunia menerusi blog-blog mesra kerajaan menyebabkan orang ramai berpusu-pusu memasuki YouTube untuk melihat adegan yang seronok dilihat itu. Akibat trafik yang mendadak tinggi menyebabkan pengurusan YouTube (yang memang ada monitoring system) suspek video tersebut ada gangguan spam atau virus. Sebab itulah mereka membuat keputusan untuk menarik keluar video tersebut berdasarkan ketetapan polisi mereka.

3) Jumlah kunjungan yang begitu ramai dan mendadak juga menyebabkan trafik jalur lebar di pelayan YouTube menjadi sesak. Ini menggangu pengguna lain di seluruh dunia untuk melihat-lihat video-video lain yang ada dalam YouTube. Ini menyebabkan pihak pengurusan YouTube mencari punca kesesakan trafik itu dan apabila mengesan berpunca dari video berkenaan, maka YouTube mengambil langkah mengeluarkan video tersebut.


Tak faham??? Macam ni lah... kau menumpang rumah orang tetiba kau buat parti nude kat rumah tu dan kemudian bila orang ramai dapat tahu, berduyun-duyun orang datang. Ini menyebabkan keadaan dalam rumah menjadi sesak menyebabkan penghuni lain kat rumah tu rasa tak selesa. Cara nak selesai masalah, halau jelah kau keluar dari rumah mereka. Hahaha...

Jadi... tolong jangan marah YouTube sebab diaorang tak ada kena mengenai dengan mamat pakai jam Omega dalam video tersebut.

-----------------------------

Psssttt... kawan aku tanya aku ada share ke dalam YouTube? Hahaha... aku cuma nak perbetulkan keadaan!
Video seks... jangan marahkan YouTube! Video seks... jangan marahkan YouTube! Reviewed by mesin taip buruk on 4/06/2011 02:41:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.