Strauss-Kahn tidur lokap, Anwar boleh bebas sampai ke luar negara... Kejamnya kerajaan BN!

Pengarah Urusan IMF Dominique Strauss-Kahn terpaksa bermalam di penjara selepas hakim tidak membenarkan ikat jamin terhadapnya yang kini berdepan dengan dakwaan merogol. Baca selanjutnya di sini! Ish.. ish.. ish... Kalaulah kes Strauss-Kahn ni berlaku kat Malaysia, bukan takat tak masuk penjara, silap boleh keluar negara lagi.

Tak caya? Tengoklah kerajaan BN buat kat Anwar tu. Sungguh kejam... Dahlah kena dakwa meliwat, lepas tu hakim dah suruh bela diri tapi Anwar bukan takat tak disumbat dalam penjara tetapi boleh pula bebas ke luar negara. Kejam sungguh kerajaan BN ni.

Itulah nasib berbeza yang diterima Strauss-Kahn dan Anwar Ibrahim. Dua-dua hadapi kes yang serupa... dakwaan merogol. Tapi Strauss-Kahn, orang no. 1 IMF didakwa rogol perempuan dan orang no. 1 dalam pembangkang Malaysia ini pula didakwa rogol jantan. Hahahaha.... Memang sesuailah!

Jadi betullah kata orang. Kalaulah kes liwat ni  berlaku kat Indonesia sekalipun, tak ada harapan Anwar nak hirup udara bebas sekarang apatah lagi boleh bebas melawat luar negara. Ariel Peterpan yang sah terbukti dia dalam video seks peribadinya kena 3 tahun penjara apatah lagi kalau meliwat.

Tapi itulah. Walau sebaik mana hakim-hakim kita dan kerajaan BN, Anwar dan puak-puak tiga sukunya tetap anggap sistem kehakiman tak adil dan kerajaan BN kejam dan berniat jahat. Sebabnya? Ia kena batang hidung Anwar. Tapi kalau kena batang hidung orang lain tak adalah semua tuduhan tu.

Hai... dunia akhir zaman. Yang benar diragui, yang bohong dipercayai...!
Strauss-Kahn tidur lokap, Anwar boleh bebas sampai ke luar negara... Kejamnya kerajaan BN! Strauss-Kahn tidur lokap, Anwar boleh bebas sampai ke luar negara... Kejamnya kerajaan BN! Reviewed by mesintaipburuk on 5/17/2011 10:13:00 PM Rating: 5

1 comment:

  1. inilah akibatnya bila kerajaan Malaysia mendapat seorang Menteri Dalam Negeri yang bersifat kerismudinpondan dan lebih dikenali sebagai Menteri Amaran serta Menteri Sengih senantiasa...

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.