Pelajar kita kat Mesir macam lepaskan anjing tersepit!

Ingat operasi besar-besaran dan luar biasa yang dilakukan oleh kerajaan Malaysia untuk mengeluarkan semua rakyat Malaysia yang sebahagian besarnya pelajar dari bumi Mesir berikutan pergolakan negara itu Februari lalu? Ingat? Oh... kalau tak ingat, baca di sini atau di sini (siap dengan gambar!)

Seperti aku jangka, para pelajar ini yang telah diselamatkan oleh kerajaan BN dibawah pimpinan Najib hari ini sudah lupa diri dan mereka kembali menggigit orang yang menyelamatkan mereka. Ratusan pelajar Malaysia di Mesir yang turut mengadakan perhimpunan haram 9 Julai lalu membuktikannya.

Lihatlah wajah-wajah yang berbaju kuning berlogo "Bersih" yang berkumpul di Kaherah ini. Bukankah wajah-wajah ini juga yang ketakutan Februari lepas kerana berlaku rusuhan di Mesir dan bukankah wajah-wajah ini juga yang merayu supaya mereka diselamatkan kerana bimbang keadaan pergolakan di Mesir?

Dan selepas kerajaan berjaya menyelamatkan mereka dengan kos berjuta-juta ringgit, hari ini hanya beberapa bulan selepas kembali ke sana, mereka kembali terpekik-terlolong di negara orang menentang kerajaan dengan mengadakan perhimpunan haram di sana. Apakah tujuannya supaya Malaysia juga berlaku revolusi seperti di Mesir yang mereka sendiri merasa takut sehingga meminta dikeluarkan dari negara itu?

Lihatlah gelagat-gelagat mereka di bawah ini... Inilah anjing-anjing yang beberapa bulan lepas tersepit, kemudian diselamatkan kerajaan dan hari ini mereka menggigit kerajaan yang menyelamatkan mereka! Chis... Harap kopiah saja atas kepala, harap purdah sampai kaki tapi HOTAK TARAK!Lain kali kalau mereka meraung-raung minta tolong diselamatkan  elok bagi kat Ambiga jeh!
Pelajar kita kat Mesir macam lepaskan anjing tersepit! Pelajar kita kat Mesir macam lepaskan anjing tersepit! Reviewed by mesin taip buruk on 7/14/2011 04:52:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.