27 August 2011

Mat Sabun tak ada hati perut hina pejuang!!

Tahniah Mat Sabun kerana akhirnya membuat pengakuan terbuka bahawa engkau memang penyokong tegar komunis. Pengakuan bahawa komunis adalah pejuang sebenar berbanding orang-orang polis yang mempertahankan Bukit Kepong telah meletakkan Mat Sabun setara Chin Peng dan Rashid Maidin! Tahniah.. tahniah...! Akhirnya Pas bukan sahaja meninggalkan perjuangan Islam tetapi kini memperjuangkan komunis pula.

Pun begitu aku begitu sedih sebab dalam bulan Ramadan dan kita bakal menyambut 1 Syawal, Mat Sabun bercakap tanpa memikir hati dan perasaan anak cucu polis Bukit Kepong kerana mendakwa mereka adalah tali barut penjajah British manakala komunis yang serang dan takluk balai polis Bukit Kepong pula adalah pejuang sebenar.

Apakah Mat Sabun tak ada hati perut sehingga sanggup mengguris hati dan perasaan para pewaris polis di bawah ini yang berjuang mempertahankan tanah air?

Mat Sabun kata mereka ini mati kerana pertahankan British...

Para pejuang Melayu yang pertahan Bukit Kepong dinista oleh Timbalan Presiden Pas!

Tapi sebenarnya aku faham kalau Mat Sabun tiba-tiba berubah perjuangan daripada mempejuangkan negara Islam kepada menyokong perjuangan komunis. Pertama sebabnya dia memang bodoh. Tak sekolah tinggi, tak faham sejarah. Kedua sebab dia memang sedang berkawan dengan komunis dan bersama-sama para komunis untuk menakluk Putrajaya.

Mat Sabun boleh bebas bercakap sebab mulutnya memang berbau tahi. Tapi apakah perasaan anak cucu para pejuangan bila melihat bapa atau datuk mereka dibakar hidup-hidup seperti ini oleh "pejuang" kebanggaan Mat Sabun aka komunis ini? Lihatlah sebahagian mayat-mayat yang rentung terbakar bersama balai polis Bukit Kepong. Tapi Mat Sabun tak peduli itu semua...


Gambar-gambar sebenar orang Melayu yang dibakar hidup-hidup oleh komunis ketika mereka mempertahankan Bukit Kepong.

Mat Sabun oh Mat Sabun... Makin lama semakin ketara ketololan Mat Sabun. Inilah pemimpin pilihan Pas. Tahniah kerana PRU-13 nanti Pas akan tumbang satu persatu kerana ketololan para pemimpin mereka.

Share this

6 Responses to "Mat Sabun tak ada hati perut hina pejuang!!"

  1. Macam manalah anak bini, girl friend Mat Sabun kena bakar....tentulah Mat Sabu akan ketawa.....hi hi hi...tak mungkin nak panggil polis pulak, mana aci, mana boleh percaya lagi...entahlah elok juga British memerintah dengan zalim, ditariknya hidung Mat Sabu dengan player, dipusing-pusingkan (aku membayangkan sahaja) Mat Sabu tetap ketawa...hi hi....Kaki lutut baru tergores sikit dah balut, itu belum kena bakar....

    ReplyDelete
  2. komunis tu tetap lah komunis mereka berjuangan bukan tuk kemerdekaan tapi berjuang demi menyebarkan fahaman komunis,,

    bodohnya mat sabu,,patut lah mat sabu kempen melayu masuk dap,,jelas lah pas skrg sudah jadi pejuang komunis bkn islam

    ReplyDelete
  3. AlFatihah utk pejuang sebena org melayu...sampai hati mcm tu skali
    mat sabu bagi komen antara polis
    dan komunis...
    ape sebenanyer dlm otak mat sabu tu yerr...

    ReplyDelete
  4. Salam aidilftri buat tuan dan Keluarga Pejuang Bukit Kepong.

    Biar apa pun cacian dan celaan yang dicurahkan oleh YB PAS di atas bagi saya dan rakyat yang tidak buta sejarah tetap mengingati dan menjulang pejuang Bukit Kepong sebagai Wira Negara.

    Dari titisan darah dan nyawa merekalah maka terbina sejarah kezaliman Kumonis dimasa dharurat dahulu. Cuma manusia yang ingin meraih undi dan mencalar hati sesama manusia yang sanggup memutarbelit fakta sejarah yang sebenar.

    Semoga Tuhan memberi keinsafan kepada semua bahawa hanya kebenaran yang boleh diterima oleh masyarakat......walahualam.

    ReplyDelete
  5. Bodoh betul mesen taip buruk ni, lu tak tau pikir ka.....semasa pemerintahan British (Malaysia di jajah)semua askar, Polis semasa itu adalah askar upahan British, apa lu boleh napi ka....
    Atau lu anggap itu British yg memerintah masa tu bukan penjajah.....
    Otak lu..letak mana aaaaaa
    Lu marah Mat Sabu apa pasal, dia cakap benda betul.....lu sengaja buat tak faham...

    ReplyDelete
  6. Teknologi Baru... Kesian kat ko sbb kena kelentong dik Mat Sabun. Mmglah masa tu Malaya bawah jajahan British tetapi polis Melayu tu bertugas utk pertahankan negara dr ancaman komunis. Komunis perintah negara lebih kurang 3 minggu (selepas Jepun beruntur) tapi berapa ramai orang Melayu,Cina India kena sembelih dgn komunis. Patutnya ko tanya datuk nenek ko macam mana hidup zaman darurat dulu. Jangan jd bangang nak angkat komunis sebagai pejuang negara. Kalau komunis perintah Malaysia sekarang aku ingat kau pun tak sempat lahir...!!

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.