05 August 2011

"Mr. Bean" peminat kereta super-sport rupanya... Siapa sangka?

"Mr.Bean" memandu McLaren F1 miliknya...
Rupa-rupanya pelakon bawa watak "Mr. Bean", si Rowan Atkinson peminat kereta-kereta super-sport berkelajuan tinggi. Wow... Minatnya itu berbeza 360 darjah dari watak bodoh-bodoh sengal Mr. Bean yang dibawanya. Hebat... 

Baca laporan berita "Mr.Bean" accident terbabas kereta ketika bawa McLaren F1 kat sebuah kampung di England! Pergh....

LONDON, Aug 5, 2011 (AFP) - British comedy actor Rowan Atkinson, best known for playing the character Mr. Bean, suffered a minor injury after the supercar he was driving crashed and caught fire, emergency services said Friday.
Car enthusiast Atkinson needed hospital treatment Thursday after the McLaren F1 car he was driving spun off the road near the village of Haddon, eastern England, before crashing into a tree and a lamppost.
The 56-year-old walked away from the accident before firefighters arrived and put out the blaze.
“We were called to the scene of a single vehicle collision on the A605 near Haddon at about 7.30 pm (1830 GMT) yesterday,” a local police spokesman said.

“The driver of the vehicle, a man, was taken to Peterborough City Hospital.” 
A police source confirmed the man involved was Atkinson. - AFP
Moral of the story: Jangan nilai buku berdasarkan kulitnya...  Ramai manusia yang bertopengkan syaitan sekarang ini. Hooo... Hati-hati!

Model kereta McLaren F1 milik Mr.Bean
Salah satu aksi bodoh "Mr.Bean" dengan kereta mininya..

Share this

3 Responses to ""Mr. Bean" peminat kereta super-sport rupanya... Siapa sangka?"

  1. Salaam,

    Bukan setakat peminat, tapi Atkinson mempunyai koleksi motokar yang agak besar tetapi masih rahsia komposisi sebenarnya.

    Motokar bawaan hariannya pada satu ketika adalah Honda NSX.

    Wallahu a'alam

    ReplyDelete
  2. sdr MTB

    saya hanya berkongsi apa yang saya tahu. ramai selebriti UK memang bergeliga. kalau nak baca news tu bukan muka lawa je tapi kena ada qualification dan versatile. Rowan atkinson ada masters electrical engineering dari oxford uni. geng dia dulu mel smith dan griff rhys-jones lulusan cambridge. brian may pemain gitar Queen tu PhD Astrophysics dan kini Chancellor Liverpool John Moores Uni.

    saya bg tahu ni ada tersiratnya. Kelulusan tu penting, bukan setakat bakat mennyanyi/berlakon aje. semoga menjadi perangsang anak melayu.

    eb scrooge

    ReplyDelete
  3. Sokong Ayohpeng... Tapi artis kita ada juga yg berkelulusan tinggi eg Lisa Surihani (LLB), Shafinaz Selamat, Norman KRU, dll.. Dan ada juga yg mampu pakai kereta mewah, duk rumah banglo walaupun kelulusan tak tinggi...!

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.