10 March 2012

Bila SBPA batal semua pakat mengaku depa duk perjuang!

Keratan akhbar Sinchew Daily 1 November 2011 berhubung kenyataan Tony Phua yang mahu mengurangkan jumlah kakitangan awam jika Pakatan Rakyat berkuasa.
Har... har... har... Tergelak besar aku bila baca blog-blog sebelah sana yang mainkan isu konon hasil perjuangan parti mereka maka kerajaan terpaksa tunduk dan membatalkan pelaksanaan SBPA (Sistem Baru Pecah Amanah?). Depa duk mengaku kalau bukan depa dan orang-orang depa dalam CUEPACS sah-sah SBPA dah dilaksanakan dan penjawat awam duk menderita.

Aku gelak besar bukan apa, sebab bila masa depan duk berdemonstrasi bantah pelaksanaan SBPA? Ada demo kat Putrajaya ke? Tak ada... Ada demo depan Masjid Negara ke? Tak ada... Ada demo depan Sogo ke? Pun tak ada? Habis macam mana depa duk kata perjuangan depa? Dan bila masa pula depa duk berjuang secara diam-diam sebab selama ini mereka memang suka duk demo-demo ini. Apa saja mahu demo!

Bantah Lynas depa demo...
Bantah Interlok depa demo...
Bantah PPSMI depa demo...
Bantah ISA depa demo...
Bantah SBPA....???

Dan aku gelak besar lagi bukankah parti tiga suku-sakat depa juga yang duk pukul canang nak kurangkan jumlah kakitangan awam kat Malaysia ni kalau depa memerintah. Ramai sangat sampai rugikan negara, tak efisyen. Tapi bila Najib umum batalkan SBPA, laraskan gaji, naikkan elaun COLA dan dan tu juga depa duk teriak mengaku ...itu hasil perjuangan Pakatan Rakyat !!!Ciss....

Kesian sungguh aku tengok pemimpin-pemimpin depa duk tompang kasih dengan perjuangan CUEPACS semata-mata nak dapatkan undi rakyat dan mempopularkan penasihat parti mereka. Maklum ikut kajian rating Najib selaku PM la ni semakin melonjak walaupun macam-macam fitnah dah ditabur. Tambah pula laporan duk kata Malaysia negara paling selamat kat Asia Tenggara, lagi la mereka naik hantu.

Nak harapkan apa yang mereka duk buat untuk rakyat tadak. Urus sampah kat Selangor pun tak pandai, urus air kat Kelantan pun tak selesai-selesai. Nak urus pelantikan Exco kat Kedah pun susah. Jadi apa lagi yang depa boleh harap untuk raih undi melainkan menumpanglah kejayaan orang lain... Hik hik hik...

Tapi yang pasti rating Najib terus melonjak di mata penjawat awam sebab batalkan SBPA dan teruskan SSM dengan penambahbaikan. Dah lah tu kasi selaras pulak gaji, naikkan elaun COLA... Heee... Anwar Ibrahim apa boleh buat, boleh bantu? Jual air liur sajalah....


Pssstt... Nak popular punya pasal Nik Aziz pun mau jadi artis!

Share this

0 Comment to "Bila SBPA batal semua pakat mengaku depa duk perjuang!"

Post a Comment

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.