07 March 2012

Anwar naik angin bila Malaysia jadi negara paling selamat!

Pembangkang tak selamat jika Malaysia jadi negara paling selamat!!
Apa? Malaysia negara paling selamat di Asia Tenggara? Biar bonar??? Tak boleh jadi... tak boleh jadi...!! Sudah pasti laporan Global Peace Index (GPI) akan menyakitkan hati Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan Mat Sabu. (Laporan penuh di sini!)

Mana boleh jadi. Kalau Malaysia menjadi negara yang selamat, maka susahlah pembangkang nak ambil alih pentadbiran Putrajaya. Sebabnya mana ada rakyat yang memberontak, membuat reformasi terhadap kerajaan yang berjaya melahirkan sebuah negara selamat seperti Malaysia?

Adoiii... Ini mesti Vision of Humanity sudah dibeli oleh Najib dan UMNgOk... ! Itu pasal rangking Malaysia tiba-tiba naik dari kedudukan ke-26 dunia tahun 2010 melonjak ke tempat 19  tahun lepas. Adoii... Tak boleh jadi. Tak boleh jadi... Memang UMNgOk parti rasuah. Pasal GPI pun nak dirasuah! Adoiiii....

Anwar dan kepala pemimpin pembangkang kena buat sesuatu supaya rangking Malaysia kembali jatuh, kalau boleh paling teruk di dunia. Kalau negara dah tak selamat, senanglah nak bawak askar-askar bersekutu - AS atau NATO ke negara ini. Tak boleh jadi...

Lepas ini satu gerakan menghuru-harakan negara perlu digerak bagi memastikan negaras kembali tidak selamat. Kita pakat kerah para penjenayah lebih agresif menjalankan aktiviti mereka. Para mafia Kopeng, Jinjang atau Banting perlu dikerah untuk meningkatkan kadar jenayah negara.

Tak boleh jadi... tak boleh jadi. Kalau macam ini kedudukan Malaysia, Singapork pun tak boleh senang hati. Mana mungkin negara yang penuh dengan kes rompak, samun, rogol, culik malah ramai rakyat Singapork jadi mangsa jenayah di Johor boleh berkedudukan lebih tinggi daripada Singapork yang sentiasa aman sentosa.

Ayuh gerakkan kempen Malaysia Tak Selamat, Pakatan Rakyat Selamat!!

Hehe...

Share this

0 Comment to "Anwar naik angin bila Malaysia jadi negara paling selamat!"

Post a Comment

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.