Penentang APCO... Hadi kata berniaga dengan Yahudi bolehlah!

Demo anti-APCO silap... Hj Hadi kata boleh berniaga dengan Yahudi!
Laa... Dulu gegak gempita negara apabila pembangkang duk main isu kerajaan guna perunding dari APCO yang konon-konon sebuah syarikat milik Yahudi. Pas duk ceramah seluruh pelosok negara duk bantai UMNO sebab guna khidmat syarikat itu walaupun tak ada bukti langsung nak kaitkan APCO dengan orang Yahudi, jauh sekali dengan negara Israel.

Tapi Pas peduli apa... Ada point nak gasak UMNO depa gasak habis-habisan. Betul tak betul belakang kira. Maka mereka gelarlah UMNO sebagai UMPCO. Macam-macam fatwalah dikeluarkan oleh ulamak-ulamak Pas. Anwar pun duk tumpang sekaki belasah Yahudi pasal APCO tapi lepas tu diam-diam pergi AS jumpa kawan-kawan Yahudinya cover balik apa yang dia cakap.

Tup-tup semalam Hadi Awang kata umat Islam boleh bekerjasama dan berniaga dengan orang Yahudi asal bukan berfahaman Zionis. Erk... Macam mana tu? Sekekap tak boleh, sekejap boleh. Samalah dulu UMNO dicop kafir sebab berkawan dengan orang kafir (MCA, Gerakan dan MIC) sekarang dibolehkan sebab Pas pun berkawan dengan kafir juga... kafir harbi lagi!

Hmm... Tapi memang betul. Tak adalah kesalahan pun kalau nak bekerjasama atau berniaga dengan orang Yahudi. Yang kata salah sebelum ini pun orang Pas sendiri... Hadi sendiri. Kalau tak boleh berniaga dengan orang kafir termasuk Yahudi, macam mana orang Islam nak maju. Arab Saudi sebuah negara Islam pun berjual-beli minyak pun dengan syarikat orang Yahudi.

Yang jadi persoalannya, boleh ke kita kenal pasti orang Yahudi mana yang tak sokong Zionis? Aku ingat sebelum ini ada pertubuhan Islam dunia senaraikan produk-produk milik syarikat-syarikat Yahudi. Panjang jugak list tu aku tengokdan hampir semuanya berada di pasaran negara ini.

Tapi aku nak tanya jugak Hadi... macam mana pula pemimpin Islam macam Anwar yang terang-terang sokong penubuhan negara Israel? Macam mana pula parti politik yang dapat dana dari pertubuhan Yahudi yang juga pengikut Zionis? Tak haram ke bekerjasama dengan orang macam ini?

Ops... Lupa! Pembangkang buat boleh, UMNO buat tak boleh!
Penentang APCO... Hadi kata berniaga dengan Yahudi bolehlah! Penentang APCO... Hadi kata berniaga dengan Yahudi bolehlah! Reviewed by mesin taip buruk on 3/18/2012 07:40:00 PM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.