Shahrizat berhenti sebelum diberhentikan?

Heboh satu negara apabila DS Shahrizat Jalil mengumumkan akan melepaskan jawatannya sebagai menteri Kabinet mulai 8 April ini iaitu apabila khidmatnya sebagai Senator berakhir walaupun desas-desus bahawa beliau akan melepaskan jawatan sudah kedengaran sejak sebulan lalu.

Maknanya Shahrizat akan berhenti sebagai menteri Kabinet sebelum beliau diberhentikan iaitu tempoh perkhidmatannya sebagai Senator tidak lagi disambung. Yelah... kalau dah tak disambung macam mana nak jadi menteri lagi. Sedangkan jawatan sebagai menteri adalah atas pelantikan selepas beliau tewas pada PRU-12 lalu di Lembah Pantai.

Kenyataan Najib yang menyambut baik peletakan jawatan Shahrizat memperkukuhkan lagi bahawa kedudukannya sebagai senator sudah tidak selamat. Jadi sebelum dia diberhentikan bukankah lebih baik awal-awal dia melepaskan jawatan? Bijak... memang bijak!

Ramai yang melihat peletakan jawatan Shahrizat ini akan membersihkan kerajaan pimpinan Najib selepas dia terpalit dengan isu NFC yang dipengerusikan oleh suaminya sendiri. Hemm... Senyum Rafizi Ramli sebab dialah yang duk kecoh-kecoh pasal NFC sebelum ini. Bersemangat depa nak selongkar macam-macam lagi isu lain. Betul tak betul belakang kira... janji bongkar dulu! Tak gitu?

Apa pun aku respek kat Shahrizat sebab ambil keputusan untuk meletakkan jawatan. Tak macam Anwar yang terpalit dengan pelbagai skandal dari kes liwat, kes langgan pelacur Cina, bersekongkol dengan Yahudi, sokong keselamatan Yahudi dan macam-macam lagi tapi masih lagi berangan-angan nak jadi Perdana Menteri.

Itulah bezanya pemimpin UMNO/BN dengan pembangkang!

Shahrizat berhenti sebelum diberhentikan? Shahrizat berhenti sebelum diberhentikan? Reviewed by mesin taip buruk on 3/12/2012 12:44:00 AM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.