16 July 2012

Gagal urus sampah... Kerajaan Selangor nak urus air pula

Apa? Kerajaan Selangor nak ambil alih pengurusan Syabas? Wakakaka.... Oik Khalid Gagap... Tok sah beranganlah! Hang nak urus sampah pun tak lepas ada hati nak urus air pulak.

Weih... Syabas dah mula uruskan air di Lembah Klang sejak 1996 tak ada masalah pun. Tapi sejak hang jadi MB dan puak-puak pakatan perintah Selangor, masalah air mula meruncing. Sebabnya hang duk sibuk mempolitikkan isu air sampaikan kerajaan Pusat nak bina empangan baru Langat 2 dah tak boleh.

Bukankah Syabas dah cakap Lembah Klang bakal hadapi krisis air menjelang 2014 kalau tak ditangani dengan segera. Langkah diambil bina empangan baru Langat 2 dan Pahang sedia bantu supply air ke Selangor. Tapi sejak hang duk perintah Selangor, hang stop semua projek tu konon sebab Selangor nak bagi air free kat rakyat. Itulah yang hang duk jaja setiap hari kat rakyat. Tapi hang tak jenguk pun keadaan empangan kat Selangor yang makin surut... Ada kau peduli?

Deiii... Hang ingat kerajaan Selangor bagi air free untuk 10 liter padu setiap isi rumah tu kira besar ke? Jangan duk fikir lepas ni hang nak bagi bekalan air free kepada semua rakyatlah weih sedangkan rakyat tahu hak duk pelawak saja. Hang saja nak politikkan isu air.

Sebab apa hang nak sangat ambil alih Syabas? Nun taukeh-taukeh Cina DAP duk tunggu masa nak rampas perniagaan orang Melayu. Biasalah mana depa senang hati bila Syabas diurus oleh Melayu. Depa akan cari salah. Kalau tak ada salah pun, depa fitnah apa saja asalkan depa dapat ambil alih Syabas.

Weih... Khalid. Sudah-sudahlah. Sebelum ni hang batal pengurusan sampah oleh Alam Flora konon nak urus sendiri sampah. Apa tujuannya? Tujuan utama supaya kompeni Alam Flora milik orang Melayu mampos kan? Lepas tu kerja-kerja urus sampah diurus sendiri kerajaan negeri tapi yang membolot bisnes ni semua ahli-ahli Majlis dan wakil rakyat depa, mostly kalangan puak-puak DAP. Siapa Exco urus kerajaan tempatan? Oh Ronnie Liu.

Lepas tu sampah sarap tak diangkut sampai berminggu-minggu. Lebih cekap lah konon berbanding Alam Flora. Sekarang ada hati nak urus Syabas pulak... Haiiikkkk ptuiiihhh...!!

Share this

0 Comment to "Gagal urus sampah... Kerajaan Selangor nak urus air pula"

Post a Comment

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.