08 April 2013

#PRU13: Nik Aziz sorang je kata UMNO kafir, tapi beratus ulama pondok kata Nik Aziz sesat!

Para ulama pondok, ustaz-ustaz Sekolah Agama Rakyat dan tahfiz al-Quran bersependapat bahawa Pas adalah Parti Ajaran Sesat dan Nik Aziz seorang yang sesat lagi menyesatkan....!  Siapa nak persoal?
Siapa yang korang lebih percaya dan yakin. Apakah fatwa seorang wali selipar - Nik Aziz yang kata UMNO kafir dan sembahyang orang UMNO tak dapat pahala atau "fatwa" ratusan ulama pondok yang bergabung di bawah Pondok Minda yang menyatakan Pas parti ajaran sesat dan ajaran Nik Aziz sesat dan perlu ditolak?

Bernama hari ini melaporkan...
GURUN, 8 April (Bernama) - Pondok Minda, gabungan 25 pondok pengajian agama di Kelantan, mengulangi PAS adalah parti ajaran sesat dan semua fatwa dikeluarkan Mursyidul Amnya Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat wajib ditolak.
Penasihat Pondok Minda yang juga pengasas Pondok Geting, Tumpat, Kelantan, Tok Guru Abdullah Sa'amah berkata PAS sebuah parti yang dibentuk oleh manusia untuk menegakkan Islam tetapi telah menyeleweng dan menyimpang jauh daripada ajaran Islam.
Sambil menyifatkan Nik Abdul Aziz sombong, takbur dan angkuh dengan fatwa-fatwanya yang didakwa syirik dan menyesatkan, beliau berkata: “Saya kata PAS ”Parti Ajaran Sesat” kerana Nik Aziz dakwa PAS itulah Islam sedangkan Islam diturunkan oleh Allah SWT yang diajar kepada Nabi Muhammad SAW.
"Ini bukan fatwa kami tetapi keputusan hasil rumusan setelah merujuk kitab-kitab muktabar, tafsir al-Quran, hadis dan hukum-hakam,” kata Abdullah pada sidang akhbar di sini, hari ini.
Beliau ditemui selepas Persidangan Ulama-Ulama bersama Kepimpinan Pondok, Sekolah Agama Rakyat/Tahfiz Al-Quran 2013 peringkat kebangsaan di sini yang dihadiri 150 orang, bermula Sabtu lepas.
Katanya perbuatan Nik Aziz mengkafirkan Umno dan penentang PAS, membenarkan penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam dan menyokong pluralisme merupakan kesalahan cukup besar beliau.
"Kita faham Nik Aziz....apa sahaja berkaitan dengan Umno adalah haram bagi dia. Sikap, fahaman dan fikiran dia sudah keliru...Umno tolak PAS ertinya tidak ada Islam pada Umno bagi dia...inilah kekeliruan yang dibawa PAS,” katanya.
- Bernama Online

Huk.. huk... kesian puak-puak Pas!


Ingat kecik-kecik dulu kat kampung dulu ada ajukan macam ni... LING LING LING BASIKAL LANGGAR RAK  MU KATA AKU KELING MU CINA TAK BASUH BERAK! Nik Aziz aku kategorikan orang macam nilah. Duk tuduh orang yang sesat, kafir dan amalan tak diterima Allah, sedangkan orang semua tahu yang dia sendiri yang sesat dan menyesatkan!

TAKBIR....!!!

1 comment:

alifbata said...

pas dijangka bertanding di dalam 75 hinnga 80 kerusi parlimen pada GE13, manakala pkr dan dap akan bertarung di dalam selebihan kerusi di dalam dewan rakyat yang mempunyai 222 kerusi. maksudnya, apa pun kata pas, ia tidak dapat veto suara sepadu pkr-dap. maka. akhirnya, ia cuma parti yang tiada taring di dalam pakatan pembangkang. namun, kesian pada pas, ia akan tetap dijadikan keldai pkr dan pas. ku harap cepat-cepat pas keluar pakatan yang tak sepakat itu... lebih baik menyertai umni dan tubuhkan suatu gagasan melayu/Islam di era politik baru yang berasaskan alif ba ta ... agama bangsa tanahair, Allahwa'alam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...