Bila artis 'Bigo' bercakap macam ahli politik

Fathia Latiff (kanan) dengan seorang sahabatnya beraksi lucah secara live di Bigo baru-baru ini.
Tergelak aku dengan komen-komen pelakon kontroversi yang pernah beraksi lucah di aplikasi live Bigo, Fathia Latiff berhubung banjir di Pulau Pinang dan isu kenaikan harga minyak di laman twitternya beberapa hari ini.

Nampak sangat dia ni budak-budak yang baru nak up dan acah-acah nak jadi twitterian femes dengan beri komen-komen kontroversi, hentam Najib dan menteri. Tanya PM kenapa tak turun Penang tengok mangsa banjir la, tanya KJ kenapa nak buat "cashless" macam sistem Barter laa.

Bagi aku komen-komen Fathia nih tak lebih macam anak manja yang cuba tarik perhatian mak bapak dengan beri komen-komen sedemikian. Dengan harapan bila dia bagi komen kat twitter macam tu, maka berduyun-duyunlah warga media sosial mengikuti follower-nya.

Bila follower dah ramai cecah jutaan macam Neelofa, mudahlah baginya untuk mempromosi barang. Jual bedak, lipstick atau waima bra sekali pun. Maklum satu dunia Bigo dah nampak saiz sebenarnya ketika tayangan perdana dibuat baru-baru ini. Mana tau kalau ada syarikat pengeluar bra nak jadikannya duta produk pulak. Heee...
Fathia dikatakan sudah makin kurang dapat tawaran berlakon sebab masalah disiplin.
Tambahan pula sekarang pun dia macam dah makin kurang job. Dah tak ada producer nak ambik dia berlakon kerana perangainya yang menyusahkan. Pelakon tak ada disiplinlah dikatakan.

Jadi bila dah semakin tak laku, makin kurang dapat tawaran nak tak nak kenalah create sesuatu supaya nama kembali melonjak. Cara paling mudah ialah 'hentam' kerajaanlah.

Tapi bagi aku, tak usahlah ambil hati dengan komen-komen Fathia kerana aku tengok follower dia pun asyik kecam dia saja setiap kali dia up status. Mungkin warga twitter tak berapa nak terima dia, jadi elok dia jadi warga Bigo dan meneruskan aksi-aksi mengghairahkan kat Bigo.

Siapa tahu lepas ni ada offer dari produser filem "blue" tawarkan dia beraksi pula. Manalah tauuu.... kan?



Bila artis 'Bigo' bercakap macam ahli politik Bila artis 'Bigo' bercakap macam ahli politik Reviewed by mesin taip buruk on 11/12/2017 03:45:00 PM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.